Dag 30
3 juni 2025 - Repvåg, Noorwegen
Dinsdag 3 juni
Gelukkig is het droog, de zon schijnt en na nog enkele activiteiten op de camping, schoon water etc etc. daarna tanken en koffie gaan we om 10.30 op weg naar.. !
Maar eerst nog een paar foto's van het uitzicht op de camping. Nú in beeld gekomen, door het zonnetje. Mooi! Na slechts een krappe 10 minuten, komen de bergen met sneeuw in beeld! Zonnetje erop!😍 9° om11 uur .
Bomen zijn kaal, later ineens allemaal weer groen, bijzonder, het zal wel met de ligging te maken hebben.
De rit is 265km over de E6! Geen aanrader, slechte weg. Maar geen andere mogelijkheid. Om 11.15u. onze eerste waterval niet speculair maar het was een fraaie. En een wild kolkende rivier. Daarna worden het er steeds meer én ook grotere. Mooi!😍. We stoppen voor de lunch bij de Porsangerfjord. Een informatiebord geeft uitleg over alle mogelijke soorten vogels die hier leven. Dit fjord blijft altijd ijsvrij door de Golfstroom.
We rijden verder. En dan zie ik te laat voor een foto helaas, een enorm gebied waar meeuwen zaten te broeden in een vierkant bakje op een standaardje van plm 1½ meter hoog. Een hele kale vlakte met een aantal huisjes en een hele kolonie broedende vogels.
Vaak kunnen we vanwege het slechte wegdek niet harder dan 60 of 70 km per uur. Het schiet niet op. De bergen worden hoger, rotsformaties breder en de sneeuw steeds vaker aanwezig. We besluiten te stoppen op de eerst volgende camping. Het is nog 80 km. Dat gaat niet lukken, moet je dan ook niet willen. Morgen weer een dag!
De eerste camping die in beeld komt, ligt op een schiereilandje. We kijken zó over het water, naar de overkant, waar we reden vanmiddag. Prachtig uitzicht. Het is dan 14.30 uur.
De omgeving van de camping is kaal, vol met rotsen van leisteen. Als we met Nora nog een rondje lopen merken we hoe koud het is, zelfs met hoed en capuchon. Brr. We laten Nora los, ze rent zo graag! Maar hebben we tijdens onze vakantie nog nauwelijks gedaan ivm.....je weet maar niet! Mag ook niet hoor! Ze geniet en wij ook. Ze sprint met een vaart over alle heuveltjes en keien, door al het gruis van de leisteen. Blij ei!🤣. Leuk. We spreken een duits echtpaar met ook een hondje bij zich. Mooi jong beestje, kwam uit Griekenland. Ze wilden hun hondje ook losmaken zodat ze konden spelen, maar...dat moesten we maar niet doen, was onze mening.
De hele dag is behoorlijk zonnig verlopen en de temperatuur lag tussen de 6-10°. Nú, om 19.30 is het 7°! En ik zit in de zon in de cabine. 😎. Een heel verschil met gisteren.
Morgen verder richting.....🤞🤞🤞...maar eerst nog langs een garage ivm het oliepijl!!
Inmiddels is onze gasvoorraad flink geslonken, dus na de Noordkaap, staat óók dat nog op het programma.
Groetjes vanaf Repvåg
Fijne avond

Nu: op naar morgen, naar de Noordkaap. Ga vooral ook binnen kijken bij het bezoekerscentrum dat daar is. Lijkt op een souvenirwinkel maar dat is het beslist niet. Dat is alleen op begane grond. Beneden is ondere andere een bijzonder ondergronds kapelletje te zien, het meeste noordelijk gelegen kerkje van de wereld.
Ga er van genieten en succes met de gasflessen.
Veel plezier verder...