Dag 18

22 mei 2025 - Ekerö, Zweden

Donderdag  22 mei.

Eerst vanmorgen op pad naar een camping in de omgeving, waar ze nog plaats hadden voor ons. Aldaar is het een behoorlijk grote camping met veel ruimte. Maar wat er staat, zijn bijna allemaal campers. We drinken koffie, eten erwtensoep (past goed bij de buitentemperatuur, 5°...brrr) en gaan dan op de fiets naar het centrum van Stockholm. De afstand via google map gaf al aan, dat het toch wel een uurtje rijden was. We overwegen dan het openbaar vervoer. Maar ach, die doet er ook een uur over. Dus toch..de fiets. Maar ach ach..die route....hier verkeerd daar verkeerd gereden. Fikse hellingen!!

Dat doe ik niet morgen weer, dacht ik zo!

Het doel was het ABBA museum. Was leuk om geweest te zijn. Heerlijke muziek, lekker nostalgisch!

Gouden platenAbba outfits

Een gigantische collectie gouden platen etc. Mooie kleding,  ook via film vertelde men over door wie en hoe de kleding tot stand kwam.  Hele mooie wassen beelden van hen.

1000065198Auto uit de film Mama mia

Onderdelen uit de film: Mama Mia. Hoe de show (Holografische Abba-figuren) tot stand is gekomen, die al 5 jaar in Engeland speelt. Maar ook aldaar kon men er een deel van de show zien. Leuk. Hiervan leuke filmpjes gemaakt, zie video's

In plaats van gelijk op de fiets te stappen en op de terugreis te gaan. Lopen we nog een ommetje en stuiten dan op pretpark"Tivoli" genaamd. Wat een drukte, jong en oud, verenigingen, sportclubs, die naar binnen gaan. Het maakt ons nieuwsgierig. En spreken dan een meisje in tivoli-uniform aan met de vraag of je tickets nodig hebt. Zij beaamt dat en wijst ons de weg. Maar wij vinden ons zelf te oud daarvoor. Maar.....tot onze stomme verbazing mogen 65+ er gratis in. Nou daar zeggen we geen nee tegen!!😅😅.  Het was heel bijzonder wat voor type achtbanen, loupings, een gigantische zweefmolen etc etc we daar zagen.

Tivolie, pretparkTivoli pretpark

Gerards hart ging sneller kloppen maar zag er toch vanaf, om in de rij te gaan staan wachten. Maar was al wel zover dat hij wilde gaan, maar die rij.....toch maar niet. Ook hiervan leuke filmpjes gemaakt. We hebben er toen samen kijkend van genoten. Zie de video's

Na een fish and chips menuutje zijn we naar huis gefietst. Én  zonder enig opstakel. Dat doen we morgen weer! Nu zitten we  "rozig" van de kou in de camper aan de koffie met ontbijtkoek, waar lekker roomboter op zit.

Genietend van de bijzondere middag. Nog één dag Stockholm morgen en zaterdag weer kilometers maken richting.....groetjes en een fijne avond

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Clarie:
    22 mei 2025
    Hoi Paula
    Laat ik nou toch een ogenblik gedacht hebben dat jij mijn foto's van het ABBA museum van vorig jaar had gebruikt 😜.
    Maar nee, toch niet. Jullie hebben toch wel meegedaan met het karaoke zingen hè.
    Klein verschil met ons vorig jaar....wij hadden toen 20 graden, ook in mei. Wat een verschil hè.
    Maar het weer wordt vast wel een keer beter. Geniet nog even van Stockholm.
    Groetjes
  2. Gerard en Paula naar de Noordkaap:
    22 mei 2025
    Over dat weer maak ik me geen zorgen , hoor. Beter dan snikheet. Daar kan ik slechter tegen. Ik heb iig één foto die jij niet hebt,haha....
  3. Riek.:
    23 mei 2025
    Weer heel leuke dingen gezien en gehoord. Mooie filmpjes van Tivoli en Abba!!!
  4. Will:
    23 mei 2025
    Goed idee van die erwtensoep. ik kreeg er spontaan zin in en nu het hier ook kouder is heb ik meteen maar een bak uit de vriezer gehaald. Dat wordt smullen vanavond!
  5. Gerard en Paula naar de Noordkaap:
    Lekkerrrr Will😋😋
  6. Gr annie:
    23 mei 2025
    Genieten jullie maar van fijne vakantie
  7. Gerard en Paula naar de Noordkaap:
    Leuk Annie, bedankt. Twee keer binnen gekomen😆👍
  8. Gr annie:
    Geniet ervan
  9. Will:
    23 mei 2025
    vanavond naar de intocht van de avondvierdaagse. Kijken naar de kleinkinderen, maar ik heb de erwtensoep binnen. Dat pakt niemand me af!
  10. Gerard en Paula naar de Noordkaap:
    23 mei 2025
    Leuk Will, een hele happening altijd😅