Vervolg

19 juni 2025 - Mosjøen, Noorwegen

Na diverse telefonades vanochtend en wederom overleg met de verzekering SOS Internationaal, verschijnt dan eindelijk om 12.30u. een werkauto van een bergingsbedrijf.

De chauffeur vraagt om afmetingen van de camper, omdat we verschillende tunnels door moeten en wij beiden er niet op uit zijn om straks met een cabrio camper verder te moeten.

Et blijkt dat we naar een FIAT garage gebracht worden ca. 100km. Noordwaarts, waar we dus vandaan komen. Paula vraagt nog; Kunnen we niet naar een garage zuidwaarts?

Maar dat bleek niet mogelijk. De opdrachtgever (lees verzekeringsmaatschappij) bepaalt!

We worden op de vrachtwagen (deels) gereden en (deels met lier) erop getrokken en vertrekken om 13.30u. Met zijn drieën in de camper hoog en droog op de vrachtwagen

Om 15.30u. arriveren we bij de garage en wordt de camper gelost op het garageterrein.

Daarna lopen de chauffeur en ik naar binnen waar de receptionist ons opwacht en al nee staat te schudden als we binnen komen. De man van de hulpdienst doet zijn woord dat hij een camper gebracht heeft, waarop de receptionist direct aangeeft dat zij hier de komende maand geen tijd hebben om ernaar te kijken.

Je zou toch op zijn minst verwachten dat als ze 100km. rijden naar een garage, dat ze van tevoren even checken of ze er misschien tijd voor hebben? Maar zo werkt het kennelijk niet in Noorwegen.

De chauffeur oppert dan om naar een volgende FIAT garage te rijden, die 200km. verder weg ligt en vraagt of ik dat goed vind. De kosten hiervan bedragen omgerekend zo’n €1500,00

Hij stelt nu zelf voor om dan eerst even te bellen of ze tijd hebben om te kijken/repareren.

Deze garage heeft over 1 ½ week tijd om te kijken.

Toen de verzekering weer gebeld, maar dat was niet goed.

Er wordt nu over nagedacht bij de verzekering hoe nu verder, want ze hebben geen contacten met camper verhuurbedrijven in dit land.

We hebben water gekregen van de garage, evenals stroom.

Morgen horen we meer

Fijne avond

1. Teun:
    19 juni 2025
    Wat een ellende. Je zou zeggen dat de vervoerder eerst bij de garage vraagt of hij kan helpen.
  2. Gerard en Paula naar de Noordkaap:
    Dat zeggen wij ook
  3. Fred:
    19 juni 2025
    Ik wens jullie veel geduld, en Margriet zou zeggen Alles komt goed.
  4. Gerard en Paula naar de Noordkaap:
    Dat hebben we wél nodig, Fred! Én... niet alles komt goed! 😉😘
  5. Gr annie:
    19 juni 2025
    Sterkte en hoop dat jullie vannacht wat kunnen slapen en er morgen een oplossing komt gr annie
  6. Gerard en Paula naar de Noordkaap:
    19 juni 2025
    Dankjewel Annie, dat slapen gaat wel lukken, denk ik. Maar de oplossing...wat zal het worden?!
  7. Gr annie:
    19 juni 2025
    Ik zie niet waar mijn reaktie gebleven is
  8. Gerard en Paula naar de Noordkaap:
    19 juni 2025
    Hij was toch in beeld gekomen.😅