Dag 22
26 mei 2025 - Skuleskogen National Park, Entre West, Zweden
Maandag 26 mei,
Vanmorgen gingen we op weg met zeer slecht druilerig weer. Slecht zicht, we waren van plan om een mooie, toeristische route te rijden, met enkele stops, maar 110km vandaag. Maar het liep anders. Ergens stoppen met zulk weer is geen feessie! Tijdens de koffiestop mocht nora zelfs niet naar buiten, wat ze gewend is! Onderweg waren er wel uitzichten, maar natuurlijk " in de mist"! Her en der probeer ik foto's te maken, helaas. Tegen lunchtijd stoppen we op een parkeerplaats mét.....hèhè...eindelijk beren te zien. Ik had het al opgegeven, een berenspotten-excursie was nog steeds niet gelukt. En hier...jahoor...BEREN! Helaas was slechts een restaurant. Zie de foto
Na de lunchstop besluiten we toch van de doorgaande weg af te gaan, richting Skuleskogens nationaal park. We merken al een paar dagen dat het hier bergachtig wordt. Je ziet dat dan ook overal aangegeven langs de wegen, waar de liften en de loipes zich bevinden. Het is ook hier erg mooi, maar somber, we rijden langs meren én de Botnische golf in een glooiend landschap. Er zijn enkele opbrekingen, wegomleggingen, ons zweeds is flut dus...rijden we op de navigatie naar het einde van de weg en moeten dan omkeren. Oké, spijtig, was denk ik toch ± 5km gereden voor nop. Nu terug, we doen het anders! Hetzelfde verhaal, maar met een ander slot! We moeten kiezen tussen een opgebroken weg of een nieuw aangelegde weg, met vangrail, waar al een autospoor in de nieuw geasfalteerde weg was. Wat een vreselijke weg, geen auto te zien, wat nu dan?! Omkeren, ook geen optie, rustig doorgereden terwijl de asfaltsteentjes tegen de camper sloegen🤢🤢!!
Tenslotte komt het eind in zicht, pfffff! We kunnen niet verder! Hier is een camperplaats, wat een verrassing!!😅.
Het is nog vroeg in de middag: wat doen we stoppen we hier en blijven we hier overnachten, midden in dit natuurpark? Of gaan we die slechte weg nú terug? We blijven staan, er komen steeds meer campers. Grappig! Om 16 uur breekt de zon door. Eind goed, al goed. Nora kan weer het bos in en ook wij maken eenwandelingetje na het eten. Morgen de slechte weg terug en gaan we weer verder. Met toch voorlopig maar via de snelweg..wordtvervolgd.....!
Groetjes en een fijne avond. Ik ben benieuwd of dit bericht weggaat, want we hebben hier nauwelijks bereik.
Zusje:26 mei 2025Jaaa, dit bericht kwam door! Ondanks…. Weer een prachtig verhaal! Hoe noordelijker je komt, des te…? xxxx
Gerard en Paula naar de Noordkaap:26 mei 2025😅👍
Will:27 mei 2025Best wel spannend zo.....Hoop dat het vandaag beter gaat. Ik geniet wel van jullie avonturen, maar dat je er naar uitziet om beren tegen te komen gaat me toch iets te ver buiten de comfortzone.
Gerard en Paula naar de Noordkaap:27 mei 2025Haha, lijkt me leuk hoor, niet om mee te spelen. Maar vanuit een uitzichtpunt wél. Naar kijken!